Skadliga effekter av bantningspiller och kosttillskott som gainer

För personer med en stark önskan att förlora eller behålla sin vikt, kosttillskott kan tyckas vara en magisk lösning. Tillverkarna av dessa produkter gör extravaganta löften om egenskaperna hos sina droger, men de flesta av dessa påståenden inte backas upp av klinisk forskning. I själva verket, de läkemedel som lovar att hjälpa dig kasta pounds eller bränna fett kan hålla dolda faror för din hälsa. Trots riskerna med att använda kosttillskott, efterfrågan på dessa produkter fortsätter att stiga, särskilt bland personer med ätstörningar.

Upp till 50% av dem som uppfyller kriterierna för en ätstörning använda over-the-counter bantningspiller, växtbaserade kosttillskott som https://snorbilligt.se, eller receptbelagda läkemedel för att gå ner i vikt, enligt äta beteenden. Om du inte använder viktminskning droger för legitima medicinska skäl under en läkares överinseende, du kan sätta dig i Harm ‘ s Way genom att använda dessa produkter.
Vad exakt är kosttillskott?

En kost tillägg är någon produkt som du tar oralt som bidrar till innehållet i din vanliga diet. Inte alla kosttillskott är avsedda att främja viktminskning; ett tillägg kan ge värdefulla näringsmässiga ersättare för konsumenter som inte får nog av en specifik ingrediens i deras dagliga måltider. Ett kosttillskott kan innehålla:

Vitaminer
Mineraler
Aminosyror (byggstenar av protein)
Enzymer
Botaniska produkter/örter
Glandular extrakt
Organ produkter

Människor tar kosttillskott av många olika anledningar: att förlora eller gå upp i vikt, att återställa förlorade näringsämnen, att bygga muskelvävnad, att stödja fysiska funktioner som syn, att förbättra sömnen, eller att öka energi.

Bara för att en diet piller och gainers eller tillägg säljs i attraktiva förpackningar på en lokal apotek eller via en online-leverantör betyder inte att det är säkert. Många konsumenter är inte medvetna om att produkter som marknadsförs som kosttillskott inte är föremål för reglering av den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) om inte produkten innehåller en ny ingrediens. Enligt kosttillskott och Health Education Act (DSHEA) av 1994, det är tillverkarens ansvar att bevisa att ett tillägg är säker, och inte alla tillverkare uppfyller detta krav. Många tillverkare har anklagats för att göra falska påståenden om sina produkter, lägga farmaceutiska ingredienser till sina kosttillskott eller producera sina kosttillskott under osäkra omständigheter.
Hur vikt förlust kosttillskott arbete?

Om du söker efter kosttillskott som hjälper dig gå ner i vikt, du har ingen brist på val. De företag som distribuerar dessa produkter hävdar att ingredienserna i deras kosttillskott kan hjälpa dig att uppnå resultat som dessa:

Bromsa din cravings för mat (chickweed, Bee pollen, fänkål)
Få dig att känna dig full innan du har haft för mycket att äta (guarkärnmjöl, psyllium)
Påskynda din ämnesomsättning (koffein, Guarana, synefrin, B-komplex vitaminer)
Sakta ner kroppens fett produktion (grönt te, Hydro citronsyra, linfrö)
Håll kroppen från att absorbera fettet i maten du äter (chondritin)

Kosttillskott finns i nästan alla former som du kan ta genom munnen – från piller och kapslar till pulver, vätskor, och teer. Vissa produkter tas med en måltid, medan andra tas i stället för en måltid. Over-the-counter bantningspiller förmodligen hjälpa dig gå ner i vikt genom att stimulera din ämnesomsättning, kroppens system för att utnyttja energi. Den primära ingrediensen i produkter som Dexatrim med metabola stöd är koffein, en centralnervös stimulerande som kan hjälpa dig att bränna fett genom en process som kallas thermogenesis. Men riskerna med att ta dessa stimulantia kan uppväga fördelarna.
Varför är viktminskning piller farligt?

Många kosttillskott är ofarliga, och vissa kan även vara effektiva på att skapa en känsla av fyllighet, bränna fett, eller öka din ämnesomsättning. Men några av de populära ingredienserna i viktminskningsprodukter har förbjudits av FDA på grund av skadliga biverkningar som dessa:

Ökad hjärtfrekvens
Högt blodtryck
Agitation
Diarré
Sömnlöshet
Njurproblem
Leverskador
Rektal blödning

Ephedra – förbjudna

När brett säljs som en ingrediens i kosttillskott, den kinesiska växtbaserade stimulerande Ephedra förbjöds i 2004 på grund av bevis för att dess användning kan öka risken för en hjärtinfarkt eller stroke. I 2005, en lägre domstol fastslog att Ephedra kunde användas i små doser. I 2006, en federal appellationsdomstol återinfördes FDA: s ursprungliga förbudet, dom att Ephedra var för farlig för att användas som ett komplement vid någon dos.
Hydroxycut – återkallade och förbjudna

Vissa viktminskning produkter kan orsaka allvarliga skador på njurarna, levern, och andra vitala organ. Hydroxycut produkter förbjöds och återkallas i 2009 på grund av rapporter om allvarliga biverkningar, inklusive hepatit och gulsot. En person som tog dessa fettförbränning kosttillskott dog; en annan krävde en levertransplantation.
Fen-phen-erinrade